Portretfilm: ‘De kunst van de lockdown’

De kunst van de lockdown – portretfilm over kunstenaar Simone ten Bosch

 

De bovenstaande portretfilm hebben we gemaakt van beeldend kunstenaar Simone ten Bosch. Ook een portretfilm laten maken? Bel of mail ons voor een kennismaking.

Een portretfilm belicht een bijzonder aspect van het leven van een persoon. Deze vorm zie je vaak bij documentaires. Een portretfilm kan ook worden ingezet bij zakelijke marketing en communicatie. Bijvoorbeeld voor branding doeleinden, om je doelgroep ergens van te overtuigen, als klantverhaal, of om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp.

 

Portretfilm: ‘De kunst van de lockdown’. Over mondkapjes, social distance dresses en een klei(n)schalig kunstproject

portretfilm, filmportret, portret film, videoproductie, kunst, kunstenaar, lockdown kunst

Zoals voor veel zzp’ers, kwam ook voor Simone met de lockdown het werk in één klap tot stilstand. Toch kan ze er ook het positieve van inzien. “Ineens kreeg ik de tijd”, zei ze met enige opluchting tijdens het voorbereidende interview.

Die gemengde gevoelens begrijp ik wel. Ook bij mij werden de opdrachten van de ene op de andere dag voor onbepaalde tijd uitgesteld. Sommige zelfs gecanceld. Niet leuk, die onzekerheid, maar het bracht ook ineens tijd voor vrij werk. Toen hoorde ik van de kunstenaar bij ons in de straat, die druk in de weer was met het maken van artistieke mondkapjes. Een mooi onderwerp voor een portretfilm.

 

Portretfilm – de aanpak

We zijn de productie van deze portretfilm gestart met een voorbereidend gesprek met Simone. Al snel bleek dat ze met veel meer bezig is dan alleen mondkapjes naaien. We hebben samen de kunstprojecten in kaart gebracht die we in de film wilde laten terugkomen.

Wat me direct opviel bij het betreden van het atelier was de hoeveelheid kleur. Zacht turquoise en roze muren, gele en rode gordijntjes en meubels en textiel in allerlei bonte kleuren en patronen. Simone zelf maakt met haar energie en bevlogenheid ook een kleurrijke indruk. Bij de kleurbewerking heb ik er daarom voor gekozen om de kleurintensiteit van de beelden te versterken.

Achter elk van Simone’s projecten die we in beeld brachten, zat weer een ander verhaal. Daarom heb ik de portretfilm opgedeeld in 3 hoofdstukken, één voor elk project. Ik was al een tijdje aan het experimenteren met digitale cutout animatie en vond de stijl mooi passen bij het thema.

 

Portretfotografie

Naast dit filmportret, hebben we ook een aantal portretfoto’s van Simone gemaakt.

 

Voor portretfotografie werk ik samen met fotograaf Wilmar Dik. Meer voorbeelden van zijn werk kun je hier bekijken: portretfotografie, bedrijfsfotografie.

 

Ook een portretfilm laten maken?

Wil je ook een portretfilm laten maken? Bel of mail voor een afspraak.

Email: info@tasfilms.nl
Telefoonnummer: 06 246 521 61 (Francis)

 

 

Bekijk meer videos