NON-PROFIT SECTOR VIDEOVideo productie voor non-profit organisaties zoals NGO’s is een vak apart. Bij een bedrijfsvideo gaat het er kortgezegd om dat je laat zien dat het bedrijf met haar product of dienst het probleem kan oplossen van de doelgroep, namelijk de (potentiële) klant. Daarmee wek je vertrouwen bij de doelgroep waardoor zij gemotiveerd raken om een bepaalde dienst of een bepaald product aan te schaffen.

Bij video’s voor NGO’s is het juist van belang dat je de positieve impact van de organisatie laat zien. Het doel van een non-profit video kan bijvoorbeeld zijn om aandacht te vragen voor een maatschappelijk vraagstuk, om een bepaalde gedragsverandering bij mensen teweeg te brengen, capacity building, fondsenwerving, of educatie. De doelgroep van een non-profit video is niet een klant die op zoek is naar een dienst of product, maar bijvoorbeeld iemand die graag tijd, geld, of diensten wil inzetten om een verschil te maken in de wereld.

Video’s voor bedrijven en video’s voor non-profit organisaties verschillen dus nogal van elkaar qua doel, doelgroep en boodschap. Francis Camstra (oprichter van tasfilms) heeft voordat zij de video productie in ging, gewerkt als project manager bij NGO’s op het gebied van internationaal recht en capacity building. Daardoor heeft zij ruime ervaring met onder andere het schrijven van projectplannen en marketing- en communicatiestrategieën. Door de combinatie van deze vaardigheden en haar vaardigheden als filmmaker, kan zij voor NGO’s video’s maken die op een pakkende en heldere wijze de boodschap van de organisatie communiceert.

 

Video laten maken?

Neem contact op!

Video productie consultancy voor non-profit organisaties

Het komt voor dat non-profit organisaties hun video productie intern willen uitvoeren. Vaak blijkt echter dat er intern te weinig kennis of ervaring is op het gebied van video productie om dit goed te kunnen doen. tasfilms kan voor deze situaties worden ingeschakeld voor advies. Denk hierbij aan:

 • feedback geven op bijvoorbeeld een script, een montage, of een video project plan,
 • het schrijven van een video project plan,
 • het schrijven van een goed script,
 • video interview technieken en tips,
 • coördinatie van opnames in het buitenland,
 • technisch advies op het gebied van filmen en montage,
 • het ontwikkelen van een consistente video huisstijl,
 • het vinden van een geschikte voice-over of muziek,
 • montage van bestaand videomateriaal,
 • het maken van ingewikkeldere motion graphics, of
 • het regelen van de benodigde auteursrechtelijke licenties.

 

Wat voor soort advies een organisatie nodig heeft hangt natuurlijk af van het project en welke expertise de organisatie zelf wel of niet in huis heeft. Hier zie je voorbeelden van video consultancy projecten van tasfilms:

voorbeelden van video's voor de non-profit sector