Zakelijk jubileum video laten maken

Zakelijk jubileum video laten maken

Het maken van een zakelijk jubileum video is altijd een verrassend proces. Soms zijn ‘we’ zo druk bezig om al onze balletjes tegelijk in de lucht te houden, dat we vergeten stil te staan bij ons verleden. Wat we allemaal al bereikt hebben. En dat terwijl het juist zo leuk – én nuttig! – kan zijn om eens terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is! Dit is de kracht van een jubileum video.
Een jubileum video laat zien hoe je bedrijf of organisatie over de jaren is gegroeid en veranderd. Hoogtepunten worden mooi in beeld gebracht en jullie unieke verhaal kan voor eens en altijd aan de wereld verteld worden. Een jubileum video laten maken om die mijlpaal te vieren laat niet alleen zien hoe trots jullie op je prestaties zijn, maar werkt ook motiverend voor de toekomst. Met frisse moed op naar een volgende mijlpaal!
 

Jubileumfilm voor een 250-jarig jubileum

Het Bataafsch Genootschap der Proefondervindelijke Wijsbegeerte wilde graag een jubileum video laten maken voor haar 250-jarige jubileum. Het genootschap heeft een rijke geschiedenis: sinds 1769 werken ze aan het bevorderen van de ontwikkeling en verspreiding van de wetenschap.

Uit de briefing kwam naar voren dat de video een beknopt overzicht moest geven van de geschiedenis van het genootschap. Daarnaast moest het een prijsvraag introduceren die speciaal voor dit jubileum is uitgeschreven.

De prijsvraag gaat over een beladen onderwerp. In deze tijd van fake news, alternatieve feiten en de anti-vaccinatie beweging is het steeds lastiger om gedegen wetenschappelijk onderzoek ‘aan de man’ te brengen. De prijsvraag was daarom: Hoe kan de verbinding tussen de wetenschapper en het publiek op proefondervindelijke wijze verbeterd worden?
 

Jubileum video – archiefbeeld combineren met nieuw, modern videobeeld

Ik had voor deze jubileum video verschillende soorten beelden om mee te werken. Voor het gedeelte over de geschiedenis van het genootschap, kon ik gebruik maken van beeldmateriaal uit hun archief. Voor de aankondiging van de prijsvraag heb ik degenen die de prijsvraag hebben uitgeschreven voor de camera geïnterviewd. De b-roll tijdens het interview komt weer uit een andere video.

De beelden waren dus divers, maar ze moesten in de video wel een geheel vormen. Daarom heb ik ervoor gekozen om de beelden te verwerken in een tijdslijn-animatie, die past bij de stijl en uitstraling van de opdrachtgever. De tijdslijn-animatie neemt de kijker mee van het verleden naar het heden. Bovendien zorgt het visueel voor een soepele overgang van het archiefbeeld naar het nieuwe beeld.
 

Jubileum video in combinatie met jubileum fotografie

Voor fotografie werk ik samen met Wilmar van Reclamebeeld. Samen kunnen we een combinatie van video en fotografie aanbieden. Fijn voor jullie, als opdrachtgever: je hoeft maar met een enkele partij te schakelen. Dat betekent 1 contract in plaats van meerdere, 1 briefing in plaats van meerdere, en 1 vaste contactpersoon die beide activiteiten coördineert. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor jullie opdracht. Nieuwsgierig naar het werk van Wilmar? Bekijk:

Congresfotografie
Persfotografie
 

Jubileum video laten maken

Hebben jullie ook binnenkort een mijlpaal te vieren? Wil je dat moment aangrijpen om te laten zien hoe ver jullie al gekomen zijn? Neem contact op om een jubileum video te laten maken!
 
Email: info@tasfilms.nl
Vragen over videoproductie: 06 246 521 61 (Francis)
Vragen over fotografie: 06 515 203 60 (Wilmar)

 

Bekijk meer videos