Duurzaamheid video laten maken

Duurzaamheid video laten maken

Bij tasfilms videoproductie maken we graag bedrijfsfilms voor bedrijven die goede activiteiten verrichten op het gebied van duurzaamheid, en andere vlakken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Neemt jouw bedrijf goede stappen op dat vlak en wil je dat aan de wereld laten zien? Neem contact op voor het maken van een duurzaamheid video. Hierboven zie je een voorbeeld van een duurzaamheid video, die we hebben geproduceerd voor Martens Beton.

Bedrijfsfilm over duurzaamheid

Klanten, prospects, investeerders en andere stakeholders hechten er in toenemende mate belang aan dat het bedrijf waar zij mee in zee gaan duurzaam onderneemt. Ook bij bedrijven zelf groeit het besef dat een bedrijfsvoering met oog voor mens, milieu en maatschappij van groot belang is.1 Het bedrijfsimago is daarbij een belangrijke drijfveer, maar gelukkig spelen ook oprechte intenties bij bedrijven een belangrijke rol. Daarbij geldt het adagium: Be good, and tell it. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun duurzame activiteiten te tonen in een duurzaamheid video. Voordat je een duurzaamheid video laat maken, moet je je wel kritisch afvragen of je bedrijf wel echt goed bezig is.

Duurzaamheid en MVO is geen marketingstrategie

Bedrijven die MVO zien als een progressieve en hippe marketingstrategie, slaan de plank flink mis. Met misleidende claims en halve waarheden doen ze zich duurzamer voor dan ze zijn. Naast dat dit onethisch is, wordt er vroeg of laat dwars door de mooie verhalen heen geprikt. Met imagoschade als gevolg.

Bedrijven die daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden bij alle bedrijfsprocessen rekening met de effecten van hun activiteiten. MVO is niet een vriendelijk gebaar, zoals het sponsoren van de lokale sportvereniging of het aanbieden van vers fruit tijdens de kantoorlunch. Het is de verantwoordelijkheid die een bedrijf neemt om de negatieve impact van hun activiteiten zoveel mogelijk te beperken en hun positieve impact te vergroten. MVO is een continu proces, niet een eenmalig project, marketingactiviteit, of eindresultaat. Het is daarom ook nooit ‘af’.

Het doel van MVO is dus niet het creëren van een positief imago. Als een bedrijf oprecht goede stappen neemt op het gebied van duurzaam ondernemen, dan kan een duurzaamheid video wel bijdragen aan een positief imago.

tasfilms videoproductie

Naast duurzaamheidsvideo’s, produceert tasfilms ook: bedrijfsfilms, testimonial video’s, instructievideo’s, evenement video’s, arbeidsmarktcommunicatie video’s en meer. Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van videoproductie? Neem contact op!

Bekijk meer videos