Klantvideo / testimonial video laten maken

Klantvideo / testimonial video laten maken

Een klantvideo of testimonial video is een buitengewoon effectief middel om je product of dienst aan te prijzen. Tevreden klanten zijn de beste ambassadeurs van jouw bedrijf. Zij kennen jouw product of dienst en weten uit eigen ervaring hoe het is om met jou samen te werken. Omdat de klant zelf geen commercieel voordeel heeft bij het aanprijzen van jouw bedrijf, is zijn testimonial onafhankelijk en geloofwaardig. Je kunt een klantvideo zien als een vorm van sociaal bewijs, waarmee je het vertrouwen in jouw bedrijf versterkt.

Meer weten over de toegevoegde waarde van een klantvideo? Lees ons blogartikel: Zo maak je een overtuigende testimonial video.

Over deze testimonial video

APWireless heeft ons benaderd om de bovenstaande klantvideo te maken. Ze wilden een combinatie van een klantinterview en een animatie met voice-over. De animatie legt uit wat ze doen en het klantinterview laat zien hoe dit wordt ervaren. De illustraties had de opdrachtgever al eerder laten maken door een grafisch ontwerper. Die hoefde ik dus alleen nog te animeren. Voor de voice-over van de animatie hebben we gekozen voor de frisse en vriendelijke stem van stemactrice Dorith Hassing.

Bij een klantvideo gaat het om de ervaring van de klant en hoe die door het bedrijf is begrepen en geholpen. De klant speelt dus de hoofdrol, niet de dienst, of het product of bedrijf. Het is dus belangrijk om zorgvuldig na te denken over welke klant je voor de camera zet. Voor deze klantvideo was de keuze gevallen op Joop. Toen ik hem aan de telefoon had voor de briefing, snapte ik direct waarom. Een oprecht enthousiaste klant, welbespraakt, met een fijne en vlotte stem. We hebben het interview afgenomen bij Joop op locatie in Terneuzen. Vervolgens zijn we het dak op gegaan voor aanvullend beeldmateriaal (b-roll).

Na afronding van de testimonial video, vond ik de volgende feedback van de opdrachtgever in mijn inbox:

Ik wil je namens ons allemaal hier van harte bedanken voor de hoge kwaliteit van je werk en de prettige samenwerking met jou. De communicatie, je adviezen en meedenken, je snelle reactie op onze verzoeken en je flexibiliteit hebben gezorgd voor een fantastisch eindresultaat waar wij heel erg tevreden mee zijn.

Leuk om te lezen én ik mocht de feedback als testimonial op mijn site opnemen.

Klantverhaal fotografie in combinatie met klantvideo

Het kan nuttig zijn om goede foto’s te hebben om het klantverhaal mee aan te kleden. Bovendien kun je de foto’s gebruiken in geprinte marketinguitingen, samen met een aantal quotes uit de video.

Voor fotografie werk ik samen met Wilmar van Reclamebeeld. Samen kunnen we een combinatie van video en fotografie aanbieden. Fijn voor jullie, als opdrachtgever: je hoeft maar met een enkele partij te schakelen. Dat betekent 1 contract in plaats van meerdere, 1 briefing in plaats van meerdere, en 1 vaste contactpersoon die beide activiteiten coördineert. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor jullie opdracht. Nieuwsgierig naar het werk van Wilmar? Bekijk:

 

Klantvideo laten maken

Wil je ook een klantvideo laten maken en ben je op zoek naar een videoproductie bedrijf? En ben je nieuwsgierig geraakt naar aanleiding van het bovenstaande voorbeeld? Neem contact op! Of laat je inspireren door onze andere klantvideo’s.

Email: info@tasfilms.nl

Vragen over videoproductie: 06 246 521 61 (Francis)

Vragen over fotografie: 06 515 203 60 (Wilmar)

 

Bekijk meer videos