animatie voor digitale producten

Animatie voor digitale producten

De bovenstaande animatie hebben we gemaakt voor een producent in de bouwsector. Wil je ook een animatie voor digitale producten laten maken? Bel of mail ons voor een kennismaking. Ben je benieuwd naar hoe we te werk gaan? Lees verder voor een kijkje in onze keuken bij de productie van een animatie!

Sommige producten laten zich niet zo makkelijk vastleggen op camera. Omdat ze te complex zijn, bijvoorbeeld. Of te abstract. In dat geval kun je kiezen voor een animatievideo. Eén van de grootste voordelen van animatie, is het gemak waarmee je een abstract idee visueel duidelijk kunt maken. Daarom werkt animatie zo goed om digitale producten als e-learning, apps en ERP-Software uit te leggen en te promoten.

De bovenstaande animatie hebben we gemaakt voor een producent in de bouw, dat een digitaal systeem heeft voor de uitwisseling van informatie met haar klanten. Als de klanten overstappen op dit systeem, dan kunnen zowel zij als de producent sneller, nauwkeuriger en efficiënter werken. De animatievideo brengt in hoofdlijnen in beeld wat het systeem is en wat de doelgroep eraan heeft.

 

Digitale producten animatie: de briefing

De bouwsector staat erom bekend dat ze wat digitalisering betreft terughoudend is. Daar begint verandering in te komen. Ook de producent heeft gesignaleerd dat haar klanten steeds meer open staan voor digitalisering. De tijd is rijp om het systeem bij klanten te introduceren. Om deze introductie te ondersteunen, heeft de producent ons gevraagd om een animatievideo te maken. Met de video kunnen ze op een eenvoudige manier meerdere besluitvormers binnen het bedrijf van de klant bereiken.

Het doel van de introductie is dat de klant overstapt op het nieuwe systeem. De doelstellingen van de animatie zijn:

  • Na het bekijken ervan, begrijpt de kijker – die niet expert is op het vlak van digitale systemen – in hoofdlijnen wat het systeem is
  • De kijker ziet wat het nut van het systeem is voor zijn/haar bedrijf
  • De kijker hoeft niet zelf aan collega besluitvormers uit te leggen wat het systeem is. Hij/zij kan gewoon de video laten zien.

 

Ook een animatie laten maken?

Wil je ook een animatie laten maken? Bel of mail voor een afspraak.

Email: info@tasfilms.nl
Telefoonnummer: 06 246 521 61 (Francis)

 

 

Bekijk meer videos