Video productie kosten: 8 factoren die van invloed zijn op de prijs van een video

“Wat kost een film?” Deze vraag krijg ik vaak en helaas kan ik niet een standaardprijs noemen. Een video maken is namelijk maatwerk en de prijs hangt volledig af van je wensen. Wel geef ik je 8 factoren mee die van invloed zijn op de kosten van een video.

1. De coordinatie en planning van de productie. Doe je het merendeel zelf, of laat je het over aan de videoproducent?

2. Het script. Lever je zelf een script aan dat alleen door de videoproducent geschikt gemaakt moet worden voor film? Huur je een scriptschrijver in, of laat je het schrijven van het script aan de videoprocent over?

3. Voice-over. Heb je een voice-over nodig? De kosten voor voice-over lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de naamsbekendheid en ervaring van de voice-over.

4. De tijd om het benodigde beeldmateriaal te krijgen. Is iedereen die in beeld moet komen op hetzelfde tijdstip beschikbaar, of moeten er meerdere data worden ingepland? Moet er op meerdere locaties worden gefilmd?

5. De mankracht. Hoeveel mensen zijn er nodig voor de productie? Hoeveel camera en geluidsmensen zijn er nodig en wil je professionele acteurs inhuren?

6. De montage. Voor een rechttoe rechtaan montage kun je uitgaan van ongeveer twee uur montage per minuut film. Komen er complexere, op maat gemaakte filmeffecten in voor dan kan de benodigde tijd snel oplopen.

7. Grafische elementen. Wil je illustraties in de video en moeten deze nog worden ontworpen of aangeschaft?

8. Wil je muziek gebruiken in de film? Volstaat stockmuziek, of wil je muziek op maat gemaakt?

Wil je weten hoeveel jouw video gaat kosten? Neem contact op!