Veiligheidsvideo laten maken

Veiligheidsvideo laten maken

De bovenstaande veiligheidsvideo hebben we geproduceerd voor vandervalk+degroot, een rioleringsbeheer en -onderhoud bedrijf. Wil je ook een veiligheidsvideo laten maken? Bel of mail ons voor een kennismaking. Ben je benieuwd naar hoe we te werk gaan? Lees verder voor een kijkje in onze keuken bij de productie van een veiligheidsvideo!

In sectoren als de bouw, transport & logistiek, industrie en infrastructuur, zijn veel werkzaamheden risicovol voor de veiligheid en gezondheid. Door veiligheid in te bedden in de bedrijfscultuur, kan een bedrijf bij haar medewerkers bewustzijn van risico’s en veilig werken stimuleren. Zo worden ongelukken voorkomen en kunnen medewerkers van fouten leren.

Een positieve en open veiligheidscultuur ontstaat niet vanzelf. Daarvoor is structurele veiligheidscommunicatie in alle lagen van het bedrijf nodig. Een veiligheidscampagne is een effectieve manier om deze communicatie aan te zwengelen. Een van de middelen die je daarbij kunt inzetten, is een veiligheidsvideo.

 

Veiligheidsvideo – de briefing

Bedwelming, valgevaar, blootstelling aan gevaarlijke stoffen, langsrazend verkeer: aan rioolwerkzaamheden kleven behoorlijk wat gevaren.

Met de Eerst ik campagne stimuleert vandervalk+degroot bij medewerkers bewustwording van de risico’s van onveilig werken en het belang van veilig werken. tasfilms is ingeschakeld om de nieuwe veiligheidsvideo te produceren.

De briefing voor de video was om de veiligheidscultuur van het bedrijf in beeld brengen. De gewenste boodschap bevat een aantal belangrijke punten voor de kijker:

  • Je bent de baas over je eigen veiligheid. Laat je niet onder druk zetten om onveilig te werken.
  • Attendeer collega’s en anderen op veilig werken. Bij dit bedrijf is er een cultuur waarin je open en direct elkaar – dus ook je leidinggevende en klanten – kunt aanspreken op (potentieel) onveilig gedrag.
  • Meld (bijna) fouten, zodat iedereen in het bedrijf daarvan kan leren.
  • Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Wees en blijf bewust van de risico’s.

 

Veel veiligheidsvideo’s spelen in op de emotie, door de nadruk te leggen op de desastreuze gevolgen van onveilig werken. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van een medewerker die door onveilig werken overlijdt en een gezin achter laat. Een dergelijke opzet past niet bij de Eerst ik campagne; daar ligt de nadruk op veiligheid als onderdeel van vakmanschap. De video moet dus een verantwoordelijkheidsgevoel teweegbrengen. De gewenste toon voor de video was dus serieus, maar ook positief en energiek.

 

Veiligheidsvideo – de aanpak

Nadat we samen met de opdrachtgever het doel, doelgroep, gewenste boodschap en stijl hadden geïdentificeerd, deden we een voorstel voor de opzet van de verhaallijn. Na goedkeuring van het voorstel hebben we het script en shotlist uitgewerkt, de benodigdheden geregeld en de shoot ingepland.

Voor de intro van de video heb ik een raster motion graphic gemaakt met snel wisselende beelden. Daarmee brengen we de diversiteit van de werklocaties en risico’s in beeld. Daarna volgen een aantal interviews met medewerkers. Zij delen hun ervaringen met risico’s, veilig werken, de veiligheidscultuur van het bedrijf, en het belang van melden. De video eindigt met het benadrukken van verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid.

 

Veiligheidscampagne fotografie

Wist je dat we ook veiligheidscampagne fotografie aanbieden? Fotografie wordt bij ons verzorgd door cameraman/fotograaf Wilmar Dik. Hier zie je een aantal voorbeelden van zijn foto’s:

veiligheidsvideo veiligheidsvideo veiligheidsvideo

Je kunt nog veel meer voorbeelden hier bekijken:

 

Ook een veiligheidsvideo laten maken?

Wil je ook veiligheidsvideo laten maken? Ik hoor graag van je!

Email: info@tasfilms.nl
Telefoonnummer: 06 246 521 61 (Francis)